Több turista jött vidékünkre


Háromszor több, nagyjából 160 ezer turista jött Kárpátaljára 2016 első három hónapjában, mint az elmúlt év hasonló időszakában – mondta keddi ungvári sajtótájékoztatóján Denis Man, a megyei közigazgat­ási gazdaságfejlesztési és kereskedelmi főosztályának vezetője.

Idegenforgalmi adóból az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest 67 százalékkal több, 400 ezer hrivnya folyt be a megyei költségvetésbe. Utóbbi statisztikába nem tartoznak bele az ungvári városi adatok, így ez még magasabb lenne. A főosztályba beolvasztott turisztikai osztály korábbi vezetője azt szeretné elérni, hogy vidékünkre az idén egymillió turista látogasson el.

Ennek érdekében többek között lobbiznak a Tiszovec–Szlavszke–Borzsava összekötő autóút megépítéséért, ami újabb utat nyitna Lemberg és Kárpátalja megye között.

Továbbá új szakasz épülne ki Németmokra és Alsókalocsa között. A szakemberek már dolgoznak a Kárpátokban lévő túraútvonalak újbóli kijelölésében és népszerűsítésében, ugyanis továbbra is prioritást élvez vidékünkön az úgynevezett bakancsos turizmus. A hivatal szorosabbra fűzné az együttműködést az idegenvezetőkkel és vendéglátósokkal. A jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek majd Kárpátalja népszerűsítésére.

KISZO