A szilveszterihez hasonló támadások voltak a berlini karneválon


Eddig három nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt Berlinben. A fővárosban a kultúrák karneválja elnevezésű rendezvényen a szilveszterkor elkövetett csoportos szexuális zaklatásokhoz és rablásokhoz hasonló esetek történtek. A rendőrség arra kéri az esetleges további sértetteket, hogy jelentkezzenek.

Szombaton két nőt egy nagyobb csoport férfi körülvett és molesztált, egyiküktől elvették mobiltelefonját is. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a csoport feloszlott, de három feltételezett elkövetőt – két török származásút és egy hontalant – sikerült elfogni, az áldozat pedig visszakapta mobiltelefonját.

A másik eset pénteken történt: a 16 éves áldozatot egy csoport férfi körbevette és zaklatta. A lány megpróbált kiszabadulni támadói gyűrűjéből, de nem sikerült, csak akkor, amikor egy férfi a segítségére sietett, és megfenyegette a támadókat, hogy kihívja a rendőrséget. Az RBB szerint erről az esetről csak hétfőn szerzett tudomást a rendőrség, miután az áldozat a támadásról beszámolt az édesanyjának, aki feljelentést tett. A kultúrák karneválján nagyjából 650 ezer ember vett részt, és a rendezvény viszonylag békés volt, nagyobb rendbontás nem történt.

A kultúrák karneválját Berlin Kreuzberg kerületben rendezik meg 1996 óta. A pünkösdi parádé a különböző kultúrák és népek békés együttélését, a nyitottság és az elfogadás, a tolerancia eszméit hirdeti. Berlinben nagyjából 180 nemzet, népcsoport képviselője él.

mti