Nem hatotta meg a rendőröket a képviselői igazolvány


Nem tanul a hibáiból, egy héten belül kétszer is megbüntettek egy Ivano-frankivszki megyei képviselőt a rendőrök – számolt be a megyei rendőrkapitányság sajtószolgálata.

A járőrök felhívták egy Toyota Land Cruiser terepjáró sofőrjének figyelmét, hogy a közlekedési szabályokat megszegve a gyalogos átkelőn parkolt. A férfi a rendőrökkel folytatott beszélgetés során csöppet sem bizonyult törvénytisztelő állampolgárnak, épp ellenkezőleg. Gondolhatnánk azt is, hogy újabb gazdag ficsúrral volt dolguk az egyenruhásoknak, aki azt hiszi, hogy a pénzével és a kapcsolatai révén bárkit megvehet kilóra. De most egy megyei képviselőről van szó.

A férfi ahelyett, hogy belenyugodott volna a lebukott szabályszegésre és kifizette volna a saját pénztárcájára nézve csekély büntetését inkább elégedetlen módon kritizálni kezdte a rendőrök munkáját, sőt mi több, képviselői igazolványát mutogatva fenyegetőzni kezdett. Szavai szerint, ha nem hagyják békén, akkor behívatja felettesüket. A rendőröket ez sem hatotta meg, megbüntették a szabálytalankodót

Néhány nap elteltével a rendőrök megállítottak egy férfit, aki vezetés közben telefonált. Kiderült, hogy ugyanarról a képviselőről van szó, aki ismét csak igazolványát lóbálva akart hatást gyakorolni a rendőrökre. A rendőrök újból megbüntették a politikust. Az nem tudni, hogy fenyegetőzött-e vagy sem, de később felhívta a megyei rendőrfőkapitányt és kinyilatkoztatta felháborodását a rendőrök munkáját illetően, és enyhén fenyegetőzve bejelentette, hogy megtalálja a módját a járőrök megbüntetésének.