Aggódnak a menekültek miatt, fegyverkezésbe kezdtek a bajorok


Bajorországban jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik engedélyért folyamodnak riasztófegyverek tartásárak – özölte szerdán a Russia Today orosz hírtelevízió. A tudósítás szerint mindez a lakosság félelmeivel magyarázható a Németországba érkező menekültek egyre nagyobb száma miatt.

A legfrissebb felmérések szerint különösen a gázspray és a gázpisztoly keresett a bajor lakosság körében.
Az év első három hónapjában megduplázódott a fegyvertartási engedélyek iránti kérelmek száma – közölte a bajor tartományi belügyminisztérium.
Míg 2014-ben 2370 engedélyt adtak ki a bajor hatóságok, addig ez a szám 2015-ben 5748-ra nőtt a tartományi belügyi tárca adatai szerint. Az idei év februárjában 7435, márciusában pedig 4677 újabb engedélyt bocsájtottak ki.

“A riasztófegyver tartási engedélyek számának rohamos növekedése nagyon aggasztó. Nincs szükség Bajorországban arra, hogy az emberek felfegyverezzék magukat. A fegyvertartás és önbíráskodás nem követendő példa”

– jelentette ki Katharina Schulze, a Zöldek pártja bajorországi szervezetének belpolitikai szóvivője.

Március végéig összesen 66 245 riasztófegyvert regisztráltak a dél-német tartományban – derül ki a bajor belügyi tárca jelentéséből. A minisztérium szerint a gáz és sokkoló fegyverek korántsem veszélytelenek, hiszen számos alkalommal komoly sérülésekhez és halálhoz is vezetett használatuk – közölte az MTI.