Vasárnap akár 27 fok is lehet


Fokozatosan melegszik a hőmérséklet a hét hátralévő napjain. Néhol előfordulhat egy-egy zápor, azonban többnyire napos időre számíthatunk.

Szerdán nem lesz front
A többórás napsütés mellett déltől – főleg a keleti országrészben – erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és keleten elszórt zápor is előfordul. Mérséklődik a szél és erősödik a nappali felmelegedés: délután már 15-20 fok közötti értékeket mérhetünk. Front nem lesz felettünk.

Csütörtökön esős idő várható
Napközben délnyugat felől változó vastagságú felhőzet sodródik fölénk. Elszórtan várható zápor, esetleg zivatar. A déli szél megélénkül. 20-21 fok köré melegszik délutánra a levegő.

Pénteken már kellemes idő lesz
Változóan felhős időre van kilátás, és továbbra is csak elszórtan fordul elő gyenge csapadék. Tovább emelkedik a hőmérséklet: kellemes, 20-25 fok közötti tavaszi meleg valószínű.

Szombaton egész nap sütni fog a nap
A szikrázó napsütés mellett csak néha növekszik meg a gomolyfelhőzet. Elvétve fordul elő frissítő zápor. 24 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap száraz napos idő lesz
Estig sok napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Estétől nyugat felől már megnövekedhet a felhőzet, és a Dunántúlon zápor, zivatar is előfordul. 22 és 27 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.