A járdán robbant fel egy buszban talált pokolgép Lengyelországban


Ismeretlen elkövető, házi készítésű, szögekkel megtöltött robbanószerkezetet hagyott egy autóbuszon a dél-lengyelországi Wroclawban. A gyanús tárgyat időben eltávolítottak a járműről, de a járdán felrobbant, és egy ember megsebesült.

Krzystof Giesla, a helyi rendőrség szóvivője a PAP hírügynökségnek és a TVN24 televíziónak elmondta: a busz vezetője lett figyelmes a gyanús “csomagra”, amelyet valaki őrizetlenül hagyott a járművön. Főzőkuktára hasonlító, három liter űrtartalmú edényről volt szó, amely – mint később kiderült – szögekkel és még nem azonosított robbanóanyaggal volt megtöltve.

A sofőr leállította a buszt az egyik megállóban, és eltávolította a gyanús edényt, amely azonban rögtön felrobbant a járdán.

A sofőr sértetlenül megúszta a detonációt, de az ott várakozó egyik asszony könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

A lengyel hírügynökség szerint a busz belsejében elhelyezett kamera valószínűleg rögzítette azt a személyt, aki otthagyta a házi készítésű robbanószerkezetet, a rendőrség most vizsgálja a felvételeket.

mti