Bölcsőde helyett kőhöz kötik a babákat


Számos építkezésen dolgozó szülőnek nincsen választási lehetősége Indiában: míg munkájukat végzik, nem tudják bölcsődébe adni gyermeküket, így még az is előfordul, hogy kőhöz kötözik a babájukat, akik bár sírva, de átvészelik a 40 fokos hőségben eltöltött 9 órás várakozást.

A képen látható baba szülei mindketten egy ahmedabadi építkezésen dolgoznak, és nincs idejük az elkószáló gyermek után rohanniuk, így kénytelenek voltak egy kőhöz kikötni – írja a Reuters, a Sky News pedig galériát is készített az elszomorító esetről.

Ahmedabad Labour Toddler Parents Migrants

A gyermek édesanyja egy műanyag szalagot kötött a gyermek lábára, a másik végét pedig egy sziklához rögzítette. Elmondása szerint csak így lehet biztos abban, hogy nem üti el a babát egyetlen autó sem, a sziklát pedig egy olyan helyre vonszolja, ahova nem hullhat le építési törmelék – írja a Híradó.

A “veszély” – jelzésű szalaggal ellátott baba kénytelen a 40 fokos hőségben kivárni, míg szülei napi 9 órában elektromos vezetékeknek ásnak lyukakat fejenként ezer forintnak megfelelő összegért.