Dan Brown újraírja a Da Vinci-kódot


Dan Brown amerikai regényíró a fiatal felnőtteket megcélozva dolgozza át A Da Vinci-kód című világhírű könyvét – jelentette be a Random House kiadó.

A 2003-ban megjelent eredeti regényből több mint 82 millió példány fogyott világszerte, és a Tom Hanks, valamint Audrey Tautou főszereplésével készült mozis adaptáció több mint 758 millió dollár bevételt hozott.

Az új, rövidített átdolgozást a 13 éves és annál idősebb korosztálynak szánják, megőrizve az eredeti történetet, miszerint Jézus Krisztusnak ma is lehetnek leszármazottai.

“Őszintén remélem, hogy A Da Vinci-kód adaptációja a felfedezés élményének ugyanazon hátborzongató érzésével ajándékozza meg a fiatal olvasókat, mint amit én éreztem a világunk rejtett történelmének és rejtélyeinek feltárása közben”

– fogalmazott az író.
Az új borítóval megjelenő regény Nagy-Britanniában szeptember 8-án, az Egyesült Államokban szeptember 13-án lesz fogható a könyvesboltokban.
A Brown Inferno című regényéből készült thriller, amelyben ismét Tom Hanks játssza el Robert Langdon harvardi professzort és szimbólumkutatót, idén ősszel kerül az észak-amerikai mozikba.

Az amerikai regényíró 2014 novemberében jelentette be, hogy újabb Langdon-regényen dolgozik, ám a könyv megjelenésének dátumáról egyelőre nincsenek hírek.

mti