Drogfogás Munkácson


Munkácson csütörtökre virradó éjjel közúti ellenőrzés során állították meg a járőrök azt a gépkocsit, amelyből kábítószergyanús anyag és több fecskendő került elő. A gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni, de elfogták őket a rendőrök.

A helyi járőrök szabálysértés miatt 22:40 körül megállítottak egy Hyundai márkájú személygépkocsit. Az igazoltatás során a rendőröknek feltűnt, hogy a sofőr és utasa idegesen viselkedik, ezért alaposabban átvizsgálták a gépkocsit. Az autóból előkerült egy gyanús fémdoboz, amit a sofőr nem volt hajlandó felnyitni inkább átadta a mellette ülő utasának. A férfi valószínűleg tudta, hogy mi lehet a dobozban, ugyanis azt rögtön visszaadta azt a sofőrnek. A gépkocsivezető többszöri felszólításra sem volt hajlandó megmutatni a rejtélyes doboz tartalmát. Ekkor hirtelen meglökte a mellette álló rendőrt, eldobta a dobozt és futásnak eredt, megpróbált elmenekülni a helyszínről, ugyanezt tette utastársa is.

Nem jutottak messzire, a rendőrök utolérték és megbilincselték őket.

Az úton heverő fémdoboz az eséstől kinyílt: fecskendő és amfetaminra emlékeztető porszerű anyag volt benne. A rendőrök a helyszínre hívtak az illetékes nyomozókat. A nyomozók kiérkezése után két tanú jelenlétében átkutatták a két férfit. Az egyiknél világos-szürke folyadékot tartalmazó fecskendőt találtak, a másiknál pedig egy digitális mérleget találtak. Az autóból további fecskendők kerültek elő.