Porosenko biztonságban érezheti magát


Petro Porosenko ukrán elnök biztonsági szolgálata nyerte a napokban Bulgáriában megrendezett Bodyguard 2016 elnevezésű európai testőrversenyt – számolt be a Liga.net ukrán hírportál, az elnöki adminisztráció tájékoztatására hivatkozva.

A beszámoló szerint május 14. és 17. között megrendezett testőr Európa-bajnokságra 15 különböző országból neveztek csapatok. Ukrajnából öt csapat is elindult a megmérettetésen: az elnök védelmét ellátó testőrség mellett, a kijevi rendőrkapitányság férfi és női egységgel, a vagyonőr szolgálat női alakulattal a Dnyepropetrovszki tömörülés férfi formációval versenyzett.

A csapatok természetesen a hivatásukhoz kapcsolódó feladatokban mérték össze tudásukat. A személyi védelem technikai és taktikai elemeiben kellett bizonyítaniuk, ami magába foglalta a közelharcot, a szituációs lövészetet, a gépjárművezetést és az elsősegélynyújtást is. Az ukrán államfő testőrsége érte el a legjobb eredményt és ezzel megnyerte a testőr Eb-t. Porosenko biztonságban érezheti magát.