Roncsdarabokat találtak az EgyptAir lezuhant gépéből


Feltehetően a lezuhant egyiptomi utasszállítóból származó roncsokat találtak a tengeren Kárpathosz közelében, ahol a radarok elvesztették a gépet.

Egy görög hajó két, narancsszínű, vízen úszó, műanyag tárgyat talált a tengeren. A roncsdarabokat nagyjából 80 kilométerre észlelték attól a helytől, ahol a hivatalosan még csak eltűntként kezelt repülőgépnek nyoma veszett – írja a Reuters.

A repülőgép 66 emberrel – 56 utassal és 10 fős személyzettel – a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 02.45 órakor veszett nyoma. A gép a Görögországhoz tartozó Kárpathosz sziget közelében, de egyiptomi légtérben zuhant le.

A görög védelmi miniszter szerint a már egyiptomi légtérben tartózkodó utasszállító váratlanul 90 fokos bal fordulót hajtott végre, közben 37 ezer lábról 15 ezerre süllyedt, itt egy másik 360 fokos forduló vagy teljes pörgés következett, ezután zuhant a gép újabb 10 ezer lábnyit a felszínig. Vagyis a görögök radaradatai szerint valójában nem egy másodpercek alatt lezajló teljes és rejtélyes eltűnés történt – állapítja meg az iho.hu közlekedési portál szakírója.

A brit és a görög sajtó arról írt, hogy egy görög kereskedelmi hajó legénysége „lángokat” látott a levegőben nagyjából akkor, amikor a gép eltűnt.

forrás_vs.hu/mti