Írországban folytatódik a Jobbik nyugati építkezése


London és Bristol után Dublin lett Európa legnyugatibb pontja, ahol a Jobbik múlt héten baráti kört alapított.

Szávay István alelnök vasárnap közleményben tudatta, hogy három napos dublini útja során megalapították a Jobbik Dublini Baráti Körét, amely München, New York, London, Bécs, Zürich és Bristol után a mozgalom hetedik külföldi csoportja lett. A találkozón merült fel a levélben szavazás külföldi magyarokra való kiterjesztése, amit a nemzeti ellenzék évek óta követel – eddig hiába.

Szávay elmondta, az itt szerzett értékes tapasztalatokat fel fogják használni parlamenti munkájuk során.

„Az ilyen külföldi utakon én és munkatársaim is folyamatosan tanulunk, a nemzetpolitikai programunk egyre kicsiszoltabb és hitelesebb lesz. Kormányra kerülve olyan politikát szeretnénk megvalósítani, amely a kint élőkre is épít, az elszakított területeinken élőkhöz hasonlóan őket is a nemzet részének tekinti”

– fogalmazott Szávay.

Az írországi csoport szervezésére a kilenc éve helyben élő Dorogi György kapott megbízást, akit szerkesztőségünknek kedd délután telefonon sikerült elérnie. A 47 éves, szegedi születésű férfi szintén nem azok közé tartozik, akik Orbán Viktor értelmezése szerint „kalandvágyból” hagyták el szülőföldjüket.

Az alapításon Szávay István mellett jelen volt a Jobbik külföldi szervezéséért felelős Bencsik János, a Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke. Bencsik portálunknak elmondta, a jövőben további baráti körök alapítása várható, elsősorban a német nyelvterületeken, jelentkezni az alábbi univerzális linken lehet.

Alfahir_nyomán