Trump tagokat toboroz az Iszlám Államnak Clinton szerint


Hillary Clinton egy csütörtöki televíziós interjúban “túlságosan kiegyensúlyozatlannak” nevezte Donald Trumpot, és azzal vádolta meg, hogy dicséri Észak-Koreát és tagokat toboroz az Iszlám Államnak.

A CNN hírtelevíziónak adott interjújában Clinton a választási kampány eddigi legélesebb támadását intézte Donald Trump ellen. “Megosztónak és veszélyesnek” mondta, majd “túlságosan is változékonynak” minősítette a republikánusok várható elnökjelöltjét.

Szerinte Trump “nekitámadt Nagy-Britanniának, dicsérte Észak-Korea diktátorát, azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak ki kell vonulnia a NATO-ból, és meg kell engednie, hogy más országoknak is legyen atomfegyverük”. Trump pár nappal ezelőtt a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy hajlandó lenne találkozni és tárgyalni Kim Dzsong Unnal. Hillary Clinton szerint Trump kijelentéseinek következményei is megsértenek embereket, és potenciálisan veszélyesek.

“Amikor valaki az Egyesült Államok elnökségéért száll harcba, akkor az egész világ figyeli, és ha azt mondja, hogy betiltja minden muszlim belépését az Egyesült Államokba, akkor ezzel a muszlim világnak üzen, de egyúttal a terroristáknak is” – mondta Clinton, aki egyenesen azt állította, hogy Trump lényegében tagokat toboroz a terrorszervezeteknek. Szerinte ugyanis Trump a muszlimokra vonatkozó kijelentéseivel még többeket ösztökélt arra, hogy belépjenek a terrorszervezetbe- írta a faktor.hu.