Ungvári lövöldözés: Volosin verziója


Ivan Volosin városi tanácsi képviselő elmondta saját verzióját a ungvári Korona szálló építési területén történt szerdai lövöldözéssel kapcsolatban – közölte a galagov.tv.

„Ebéd után a Korona komplexum építkezési területén voltam, ahol felújítási és építkezési munkálatok folynak, amihez beszereztünk minden szükséges hatósági engedélyt. Értesítettek arról, hogy két ismeretlen magánterület sértés követett el azzal, hogy engedély nélkül bejött az építési területre.

A műszakvezető odament hozzájuk bemutatkozott és szépen megkérte a két személyt, hogy távozzanak. Erre Roman Bohuszlavszkij városi képviselőtől ordibálásba tört ki, szidalmazni kezdte a műszakvezetőt. Észrevettem, hogy Bohuszlavszkij tanácsadója Jevhen Rahimov a zsebéhez nyúl és elővesz egy kést, majd megindul felém. Ekkor elővettem az engedéllyel tartott fegyverem és egyszer a levegőbe lőttem. Mivel nem állt meg a következő lövésnél már a lábára céloztam, majd három-négy lövést adtam le.

A munkások lefogták Bohuszlavszkij míg tanácsadója elmenekült és selfiket készített magáról.

Tekintettel arra, hogy Bohuszlavszkijt elfogtuk, megkértem, hogy hívjanak rendőröket. Amíg a rendőrök ideértek ott tartottuk – nyilatkozta Volosin.

„Amikor kiérkezett a rendőrség elmondtam ki vagyok, mi történt és átadtam a fegyvert majd megkértem őket Rahimov úr letartóztatására és a kés lefoglalására. Amíg mászkáltak, addig Rahimov elmenekült”

– mondta a képviselő. Szavai szerint azért volt az építkezési területen, mert ő az igazgatója annak a cégnek, amelynek tulajdonában áll az egykori Korona szálló.