Egyelőre nem drágulnak a vonatjegyek


A közeljövőben nem tervezik a vasúti jegyek árának további emelését – jelentette ki Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter, akit a Korreszpondent idéz.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a jegyárakat a közelmúltban emelték 15 százalékkal, s idő előttinek nevezte az újabb áremelésre vonatkozó találgatásokat – írta a karpataljalap.net.

Omeljan jelezte, mindenekelőtt ki kell nevezni az új vezetőket az Ukrzaliznicja, az állami vasúttársaság személyszállítási ágazatának még be nem töltött tisztségeire, „majd a részletes vasúti menetrend kidolgozását követően tudjuk megmondani pontosan, mire és mikor kerül sor”.

A miniszter kitérő választ adott az éjszakai vonatok eltörlésére vonatkozó újságírói kérdésre, mondván az Wojciech Balczunnak, az Ukrzaliznicja új elnökének hatáskörébe tartozik. Szerinte jelenleg azon dolgoznak az államvasutaknál, hogy javítsák a szolgáltatások színvonalát, „amivel sok a probléma”.

Így például Omeljan reméli, hogy a Délnyugati Vasútnál egy-két hónapon belül teljesen lecserélik az ágyneműt.

Közölte, hamarosan internet elérés is lesz a vonatokon. A szolgáltatás tavaly jelent meg az InterCity járatokon, s a minisztériumban arra számítanak, hogy az év végéig valamennyi vonatra sikerül kiterjeszteni.