Milliókba kerül Jacenyuk biztonsága


Arszenyij Jacenyuknak korábbi kormányfő jelenleg a hírhedt Mezsihirjéhez közeli birtokán tölti ideje nagy részét. Ha politikus elhagyja a házat, akkor egy négy autóból álló konvojjal közlekedik, amelynek összérték megközelíti a kilencmillió hrivnyát.

Jacenyuk lemondása óta hivatalosan semmilyen kormányzati tisztséget nem tölt be. Többnyire ebéd után szokta elhagyni a Novie Petrovciban lévő őrzés alatt álló házát. Jacenyuk háza és a hírhedt Mezsigorje között két nyugati autó szokott szolgálatban állni. Amint az úton meglátják Jacenyuk Mercedesét és a biztonsági őrökkel teli Toyota Sequoia terepjárót, egy Mercedes Vito kisbusz elzárja az utat és egy pár percen át nem enged át senkit. A konvojban elsőként egy fekete Toyota Corolla halad. A Vito a Jacenyuk vezette Front zmin pártra volt bejegyeztetve, az SZBU irataiban egy olyan járműként, amely az Avtomajdan résztvevője volt – írta az ua-reporter.com.

A Mercedes S-osztály piaci értéke meghaladja a négymillió hrivnyát, a Toyota terepjáró három, a Mercedes Vito másfélmillióba, a Toyota Corolla pedig 500 ezer hrivnyába kerül.