134 vagonnyi fa vesztegel Kárpátalján


A legfrissebb adatok szerint a Csapi és a Bátyúi vasúti csomóponton 134 vagonnyi fa várakozik arra, hogy külföldre szállítsák – közölte a kárpátaljai megyei közigazgatás sajtószolgálata, hozzátéve, hogy a rakomány a hágón túlról származik és a menetlevelekben nagyrészt tűzifaként van feltüntetve.

Hennagyij Moszkal Kárpátalja kormányzója korábban úgy rendelkezett, hogy csak az egy méternél rövidebbre vágott faanyag hagyhatja el a megye területét. Emiatt egyre több fával megrakott vagon vesztegel a vasúti határátkelők közelében. Moszkal állítólag levélben kérte Volodimir Grojszman miniszterelnököt, hogy tiltsa meg a faanyag vasúton történő szállítását, továbbá kényszerítse az érintett megyei közigazgatásokat és erdészeteket arra, hogy a faanyagot szállítsák vissza oda, ahonnan azok származnak.

A Zakarpattya Online cikkének egyik kommentelője, hozzászólásában kétségbe vonta, Moszkal állítását, miszerint a szerelvények a hágón túlról érkeztek volna. Állítása szerint saját szemével látta, hogy a fát Munkácson rakodják a vagonokra.