Nagy az átverés az ukrajnai üzemanyagkutakon


Az elmúlt hetekben lassú, de biztos emelkedésnek indultak az üzemanyagárak Ukrajnában.

Egészen furcsa tendencia figyelhető meg az ukrajnai töltőállomásokon. Amikor a kőolaj világpiaci ára hónapokon át zuhant, és történelmi minimumokon állt, a forgalmazók azzal indokolták azt, hogy náluk mégsem lett olcsóbb a benzin és a gázolaj, hogy a csökkenést sajnos lenyeli a hrivnya árfolyamának gyengülése.

Ám most, hogy az olaj ára ismét emelkedésnek indult, a kutak azonnal reagáltak, és két-három hét alatt sok helyen két hrivnyánál is nagyobb mértékben nőttek az árak. Az sem tartotta vissza az áremelkedés ütemét, hogy közben a hrivnya erősödött a valutához képest. Ezek szerint ez csak akkor számít, ha épp gyengül az ukrán fizetőeszköz. A nyilvánvaló nyerészkedés ebben az esetben letagadhatatlan.

Rossz hír, hogy amennyiben tovább nő az olajár, még drágábban tankolhatunk. Jelenleg a legnépszerűbb ukrajnai töltőállomásokon 24 hrivnya a 95-ös benzin ára, és 21 hrivnya a dízelé.

Az olcsóbb kutakon, ahol viszont sokszor kétes minőségű az üzemanyag, átlagosan 1,5-2 hrivnyával lehet kevesebbért tankolni.

Forrás_epravda