Nincs egyetértés az oroszellenes szankciók meghosszabbításával kapcsolatban


Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma nem támogatja az oroszellenes szankciókat. Erről május 23-án nyilatkozott Daniel Fried, az Egyesült Államok szankciós politikájának koordinátora – írja a 7dniv.info.

„Ez csökkenti a rugalmasságunkat Ukrajna szuverenitásának felújítására és az Unióval való együttműködésére. Nem kételkedem abban, hogy ennek a törvénytervezetnek a támogatói segíteni akarnak Ukrajnának, de nem vagyok biztos abban, hogy az ilyen politika eléri a céljait” – mondta Fried megjegyezve, hogy az sem helyes, ha a minszki egyezmény betartásának felelősségét teljes mértékben Ukrajnára helyezik.

Abban is biztos, hogy az Oroszország ellenes gazdasági szankciókat meg fogják hosszabbítani és fenntartják azt a minszki egyezmények teljes végrehajtásáig.

Az Egyesült Államok által elfogadott törvénytervezet, amely Ukrajna stabilitását hivatott megerősíteni, rövidített nevén a STAND megtiltja, hogy a Krím-félszigetet elismerjék Oroszország részének és csakis ennek visszatérése után töröljenek el minden Oroszország ellen bevezetett korlátozást.