Fico: Nálunk nincs helye az iszlámnak!


A miniszterelnök a TASR hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy az operációja után egy hónappal jól van és napról napra erősebbnek érzi magát. Június 1-ig teljesen szeretne regenerálódni, hiszen egy komoly munkát hozó hónap következik majd a soros elnökség előkészítésében – irja a BUMM.

Ha valaki azt mondja, hogy Szlovákia multikulturális akar lenni, akkor az ország alapjainak mond ellent, mondta Robert Fico, majd hozzátette, az ország a vezetése alatt elutasítja majd a menekültkvótákat. “Az álláspontunk jogszerű. Ebben a szellemben folytatjuk” – erősített rá szavaira. “Ha azt látnám, hogy azok az országok, akik a kvótákért küzdenek teljesítik is azokat, nehezebb lenne a helyzetünk. De ha megnézik mennyi embert helyeznének át, két nagy nullát látnának csak a végén” – figyelmeztetett.

Kiemelte, hogy szeretné az országot a saját hagyományaiban megőrizni. Ennek kapcsán ismét elmondta, hogy nem akar egy egységes iszlám közösséget.

“Nem akarom, hogy néhány tízezer muszlim itt legyen, akik folyamatosan szeretnék a saját dolgaikat elfogadtatni”

– mondta, majd egy máltai példát vett elő. “Néhányszor már beszéltem erről a máltai miniszterelnökkel. Azt mondta, nem az a gond, hogy a migránsok idejönnek, hanem, hogy megváltoztatják az ország karakterét” – mutatott rá a problémára.

“Mi pedig nem akarjuk az országunk karakterét megváltoztatni, amely a ciril-metódi szokásokra, tradíciókra épül. Valamire, ami több száz éve itt van. Ezért legyünk őszinték és mondjuk meg, hogy Szlovákia nem léphet egy ilyen útra” – folytatta a kormányfő, majd hozzátette, hogy a politikusoknak világosan, érthetően kell beszélniük ezekről a témákról.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor Fico szerint azt láthatjuk majd itt is, mint Ausztriában. “Ha nem így álltunk volt a migrációs hullámhoz, akkor minden másként alakult volna, akkor máshogy lennének lebontva a százalékok” – zárta a témát.

Június 1-ig teljesen rendbe akar jönni

“Ekkor lesz egy találkozó az Európai Bizottsággal Brüsszelben, ahol a kormány tagjai jelen lesznek és az elnökségünkről egyeztetünk majd”

– ismertette miért olyan fontos ez a dátum. Azon túl, hogy ekkor készülnek majd az EU-elnökségre kiemelte, hogy ekkor döntenek majd a britek is a tagságukról. “Nem akarom elképzelni mit jelentene, mit hozna az Európai Uniónak, ha kilépne Nagy-Britannia. Ebben az esetben máshol, több más államban is beindulhatnának hasonló gondolatok” – fejezte ki aggodalmát.

Az egészségügyi állapotával kapcsolatban megjegyezte, hogy időnként mindenkinek szüksége van egy teljes javításra, mikor már eltelt egy időszak az életéből.