Kanada vízummentességet ajánl Ukrajnának


A kanadai Liberális Párt kongresszusán szóba került az a javaslat, hogy rövid időtartamú utazásokra vízummentességet adjanak az ukrán utazóknak.

Jelenleg a Liberális Párt Kanada kormányon lévő pártja. „

Azt ajánljuk, hogy egyeztessünk azzal kapcsolatban, hogy a kanadai kormány törölje el azokat a turista és üzleti vízumokat az ukrán állampolgárok számára, akik biometrikus útlevéllel rendelkeznek, és nem terveznek 90 napnál hosszabb ideig Kanadában maradni”

olvasható a liberálisok ajánlatában.

A kanadai vízummentességet már 2016. augusztus 24-tól bevezethetik, ami szimbolikusan egy ajándéknak is minősülhet Ukrajna 25 függetlenségének évfordulóján és az ukránok kanadai emigrálásának 125. évi évfordulóján. Justin Trudeau Kanada miniszterelnöke a nyár folyamán egy látogatást is tervez Ukrajnába, hogy aláírják az Ukrajna és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményt.

A 24 tv-csatorna felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben bevezetik, a vízummentességet az még mindig nem jelenti azt, hogy mindenkit átengednek Kanada területére, aki biometrikus útlevéllel rendelkezik. Az országba való belépésnél bizonyítani kell az ideiglenes időtartamú utazást és azt is, hogy képesek gondoskodni magukról az ott tervezet idő alatt.