A Jobbik tisztújító kongresszusának hivatalos végeredménye


A Jobbik mai tisztújító kongresszusa Vona Gábort 479 igen szavazattal 116 nem ellenében, 80,5 százalékos többséggel választotta újra a párt elnökévé.

Köszönetet mondott a Jobbik kongresszusát követő sajtótájékoztatón Vona Gábor, a párt régi-új elnöke a tagságnak, hogy ebben a nehéz időszakban is 80,5 százalékos támogatottsággal választották újra. Vona ígéretet tett: ahogy a eddig, úgy a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy a politikai közössége még erősebb legyen – írja az Alfahir.

A politikus leszögezte: a párt célja, hogy 2018-ban megverje a Fideszt és megszerezze a választási győzelmet.

Az alelnökjelöltekre a küldöttek 573 szavazólapot adtak le. A jelöltekre leadott szavazatszámok az alábbiak szerint alakultak (csökkenő sorrendben):

Volner János 494
Z. Kárpát Dániel 465
Toroczkai László 443
Sneider Tamás 419
Fülöp Erik 310
Janiczak Dávid 222
Murányi Levente 215
Kepli Lajos 175
Gyüre Csaba 169
Bana Tibor 131

A Jobbik alelnökei tehát: Volner János, Z. Kárpát Dániel, Toroczkai László, Sneider Tamás, Fülöp Erik és Janiczak Dávid – tudatta a Jobbik Sajtóosztálya.

Vona Gábor az új elnökséget egy bombaerős, sikerre ítélt csapatként jellemezte. A politikus szerint a Jobbik egy korszakhatárhoz érkezett: stabil politikai erőből, a legnépszerűbb ellenzéki pártból nemzeti néppárttá vált. Vona úgy véli,

vagy a Jobbik veri meg a Fideszt, vagy senki, a jövőben pedig ennek a felelősségnek a tudatában teszik majd a dolgukat.