Ismét ukrán katonák haltak meg a kiéleződő konfliktusban


Három ukrán katona elesett, és nyolc megsebesült az elmúlt 24 órában a kelet-ukrajnai harcok övezetében – közölte Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő szavai szerint az ukrán fegyveres erők az újabb veszteségeket Donyeck és az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol térségében szenvedték el.

A TSZN ukrán hírtelevízió értesülése szerint a három katona Mariupol térségében vesztette életét, mert felderítés közben aknatűz alá kerültek.

A kijevi hadműveleti parancsnokság szokásos reggeli közleménye szerint az elmúlt 24 órában összesen 25-ször nyitottak tüzet a felkelők az ukrán katonák állásaira. Továbbra is feszült a helyzet a Donyeck melletti Avgyijivka településnél. Az ott lévő katonai állásokat 14 alkalommal lőtték a felkelők, a minszki egyezményben tiltott 120 milliméter kaliberű aknavetőket is bevetve.

A szemben álló felek változatlanul egymást vádolják a konfliktus kiélezésével és a minszki egyezmény által tiltott fegyverek bevetésével. A DAN felkelő hírügynökség hétfői jelentésében meg nem nevezett “védelmi” forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők az éjjel folyamatosan lőtték nehéztüzérségi fegyverekkel a Donyecktől mintegy negyven kilométerre délre fekvő Dokucsajevszket.

A településre összesen 26, 122 milliméteres aknagránátot lőttek ki.

mti