Már biztos, hogy az afgán tálibok vezérét ölték meg


Egy DNS-teszt is megerősítette, hogy az afgán tálibok vezetőjét ölték meg múlt héten Beludzsisztánban. Aktár Mohamed Manszúr mollával egy amerikai dróncsapás végzett.

DNS-teszt is megerősítette, hogy egy héttel ezelőtt valóban az afgán tálibok vezetőjével, Aktár Mohamed Manszúr mollával végzett egy amerikai dróncsapás – jelentette be a pakisztáni belügyminisztérium.

A közlemény szerint Manszúr egy közeli rokonától DNS-mintát vettek, és az meggyőzően egyezik a dróncsapás egyik áldozatának holttestéből származóval.

Amerikai és afganisztáni tisztségviselők már korábban megerősítették Manszúr halálhírét, Pakisztán azonban vonakodott ugyanezt tenni, amíg nem végzett a DNS-teszttel.

A szélsőséges tálib vezetőt a múlt hét végén a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban érte el végzete.
A légicsapás helyszínén csupán hamis okiratokra akadtak,

egyik sem Manszúr nevére volt kiállítva. A tálib vezetőnél talált igazolvány szerint Manszúr Vali Muhammad álnéven a dél-pakisztáni Karacsi kikötőváros lakosa volt.

A pakisztáni belügyminisztérium szombaton tudatta, hogy letartóztattak két pakisztáni tisztviselőt, mert személyi igazolványhoz juttatták Manszúr mollát és családját.

mti