Egy ismeretlen férfi miatt állították le a forgalmat a kölni repülőtéren


A németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren leállították a forgalmat hétfőn, mert egy ember a biztonsági ellenőrzést megkerülve lépett be az egyik terminál utasoknak fenntartott részére – jelentették helyi lapok. A szövetségi rendőrség kora délután közölte, hogy megtalálták az illetőt.

A szövetségi rendőrség szóvivője hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy egy férfit azonosítottak és előállítottak. Részleteket nem közölt.

A repülőteret üzemeltető társaság közölte, hogy az 1-es terminál indulási oldalát elővigyázatosságból kiürítették, mert egy ember bejutott a területre ellenőrzés nélkül.

A társaság a vonatkozó sajtójelentéseket pontosítva kiemelte, hogy nem állt le a forgalom, a repülőtér fogad gépeket, és a 2-es terminálról indít is járatokat. Az érintett terminálhoz öt repülőgépet rendeltek vissza.

Előzőleg helyi lapok azt jelentették, hogy egy piros nadrágot és rózsaszínű inget viselő férfit keresnek. A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva jelentette, hogy a rendőrség megítélése szerint az illető nem veszélyes, valószínűleg csak sietett, hogy elérje a gépét.

Azonban a biztonsági övezetet kiürítik, és mindenkit újra ellenőriznek – áll a WDR jelentésében.

mti