Keretet hirdetett a magyar kapitány


Bernd Storck szövetségi kapitány kedd kora délután kihirdette, melyik 23 labdarúgó utazhat el Franciaországba, a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságra!

„Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját – kommentálta döntését Bernd Storck szövetségi kapitány a valogatott.mlsz.hu-nak. – Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtező sorozat.”

Ausztriai sajtótájékoztatóján a kapitány elmondta: a kimaradók közül Megyeri Balázs, Gyurcsó Ádám és Korcsmár Zsolt egy órával a keret névsorának nyilvánosságra hozatala előtt elhagyta az edzőtábort, Sallai Roland, Vida Máté és Kocsis Gergő azonban marad a válogatottal, sőt tapasztalatszerzés céljából Németországba is elutazik a három fiatal.

„Természetes, hogy csalódottak azok a játékosok, akik nem tarthatnak velünk. Nyilvánvalóan nem örülnek a döntésemnek. Sportemberek, szeretnének részt venni egy ilyen eseményen. Ugyanakkor azt is elmondhatom, hogy igazi profiként kezelték a rossz hírt. Ezt is jó jelnek veszem a jövőre nézve”

– fűzte hozzá a német szakember.
Érdekesség, hogy Bese Barnabás személyében egy abszolút újonc is ott lesz Franciaországban, az MTK védője még sohasem lépett pályára az A-válogatottban.

„Fontos volt, hogy Bese több pozícióban is tud játszani – indokolt Storck, aki elsősorban Fiola tartalékjaként számít a jobbszélsőként is bevethető fiatal MTK-játékosra.

Ami a sérülteket és a betegeket illeti, megtudtuk: a csapatorvosok hétfőn bólintottak rá például a betegséggel küszködő Gera Zoltán szerepeltetésére.
A legtöbb játékost a Fradi adja
Az Eb-re utazók között 11 NB I-es játékos található, 12-en légiósok. Ahogy azt várni lehetett, a legtöbb labdarúgót a Ferencváros adja (Böde, Dibusz, Gera, Nagy Á., Pintér), a zöld-fehér együttes mellett a Videotonból (Juhász, Lang) és a Lech Poznanból (Kádár, Lovrencsics) van egynél több játékos Storck csapatában.
Ami a további programot illeti, a csapat szerdán kettőt edz még Ausztriában, csütörtök délután Salzburgból Németországba, Dortmundba utazik, pénteken pedig Gelsenkirchenben gyakorol.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
KAPUSOK: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK: Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

A KIMARADÓK: Megyeri Balázs (Getafe), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Korcsmár Zsolt (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas)

forrás_NSO