Dalai láma: Németország nem válhat arab országgá


A menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni, és ügyelni kell arra, hogy Németország ne váljék arab országgá – mondta a dalai láma egy szerdai német lapinterjúban, aki szerint azt a célt kell kitűzni, hogy térjenek vissza, és segítsenek hazájuk újjáépítésében.

Tibet száműzetésben élő vallási vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban megjelent interjúban az európai menekültválságról szólva hangsúlyozta: “fájdalmat érzünk, amikor tekintetünket a menekültek, különösen a gyerekek és a nők felé fordítjuk”, és mindenki köteles segíteni, akinek jobb sors jutott, de “most elég sokan vannak.”

“Európa, például Németország nem válhat arab országgá”, hiszen “Németország Németország”

– tette hozzá, az RT szerint. A menekültek már olyan sokan vannak, hogy nehéz a segítség gyakorlati kivitelezése, és “erkölcsi értelemben is úgy gondolom, hogy ezeket a menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni”.

A tibeti vallási vezető úgy látja, hogy jelenleg Európa a második világháború óta most néz szembe a legnagyobb menekültválsággal, hiszen akkor mindössze 1,8 millió menedékkérő érkezett az Európai Unió területére a háborúk sújtotta Közel-Keletről. Arra a kérdésre, hogy miként értékeli az erősödő európai iszlámellenes hangulatot, azt mondta, hogy

“muzulmán személyek és kis csoportok öldöklik egymást országaikban”, és ők “nem képviselik az egész iszlámot és az összes muzulmánt”.

forrás_ATV