Dalai láma: Németország nem válhat arab országgá

dalai

A menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni, és ügyelni kell arra, hogy Németország ne váljék arab országgá – mondta a dalai láma egy szerdai német lapinterjúban, aki szerint azt a célt kell kitűzni, hogy térjenek vissza, és segítsenek hazájuk újjáépítésében.

Tibet száműzetésben élő vallási vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban megjelent interjúban az európai menekültválságról szólva hangsúlyozta: “fájdalmat érzünk, amikor tekintetünket a menekültek, különösen a gyerekek és a nők felé fordítjuk”, és mindenki köteles segíteni, akinek jobb sors jutott, de “most elég sokan vannak.”

“Európa, például Németország nem válhat arab országgá”, hiszen “Németország Németország”

– tette hozzá, az RT szerint. A menekültek már olyan sokan vannak, hogy nehéz a segítség gyakorlati kivitelezése, és “erkölcsi értelemben is úgy gondolom, hogy ezeket a menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni”.

A tibeti vallási vezető úgy látja, hogy jelenleg Európa a második világháború óta most néz szembe a legnagyobb menekültválsággal, hiszen akkor mindössze 1,8 millió menedékkérő érkezett az Európai Unió területére a háborúk sújtotta Közel-Keletről. Arra a kérdésre, hogy miként értékeli az erősödő európai iszlámellenes hangulatot, azt mondta, hogy“muzulmán személyek és kis csoportok öldöklik egymást országaikban”, és ők “nem képviselik az egész iszlámot és az összes muzulmánt”.

forrás_ATV