Eb: két Dinamós is kimaradt az ukrán keretből


Mihajlo Fomenko, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya kedd délután kihirdette, hogy melyik 23 játékosra számít a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságon.

Nem fért be a csapatba a Dinamo Kijev két játékosa Oleg Huszev és Artem Kravec, kimaradt még Mikita Kamenyuka (Zorja) és Jevhen Sahov (Dnyipro) is. Ezek a játékosok már el is hagyták az asconai edzőtábort. Nem lesz ott Franciaországban Makszim Malisev (Sahtar) és Ivan Petrjak (Zorja) ám a két középpályás a csapattal maradt svájcban.

AZ UKRÁN VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE

Kapusok: Andrij Pjatov (Sahtar), Denisz Bojko (Besiktas, Törökország), Mikita Sevcsenko (Zorja).
Védők: Artem Fedeckij (Dnyipro), Vjacseszlav Sevcsuk, Olekszandr Kucser, Jaroszlav Rakickij (Sahtar), Jevhen Hacseridi (Dinamo), Hohdan Butko (Akmar, Oroszország)
Középpályások: Andrij Jarmolenko, Szerhij Szidorcsuk, Denisz Harmas, Szerhij Ribalka, (Dinamo), Ruszlan Rotany (Dnyipro), Tarasz Sztepanenko, Viktor Kovalenko (Sahtar), Olekszandr Karavajev (Zorja), Anatolij Timoscsuk (Kajrat Almati), Jevhen Konopljanka (Sevilla, Spanyolország), Alekszandr Zincsenko (Ufa, Oroszország).
Támadók: Andrij Jarmolenko (Dinamo), Roman Zozulja (Dnyipro), Pilip Budkivszkij (Zorja), Jevhen Szeleznyov (Sahtar).
A kimaradók: Oleg Huszev, Artem Kravec (Dinamo), Mikita Kamenyuka (Zorja), Jevhen Sahov (Dnyipro), Makszim Malisev (Sahtar), Ivan Petrjak (Zorja).

IDE kattintva megnézheti a magyar válogatott összetételét.