Vladimir Klicskó: “Felszabadult vagyok, és kisebb rajtam a nyomás”


Vladimir Klicskó tavaly novemberben 11 év után szenvedett vereséget, így Tyson Fury elvette az ukrán WBO, WBA valamint IBF világbajnoki övét. Klicskó vereségét követően szinte azonnal élt a szerződésben foglalt visszavágás lehetőségével, és 40 éves kora ellenére csúcsformában várja a manchesteri találkozót.

Az ukrán ökölvívó július 9-én újra szorítóba lép a botrányos megnyilatkozásairól ismert Fury ellen, és elmondása szerint nagyon élvezi a kihívó státuszt. “Imádom, fiatalabbnak érzem magam tőle. Akár hiszik, akár nem, élvezem a jelenlegi pozíciómat. Felszabadult vagyok, de nagyon odafigyelek. Meg akarom mutatni magamnak és a szurkolóimnak is, hogy ismét bajnok tudok lenni, és pozitívan tudom venni ezt a kihívást” – kezdte a veterán bokszoló.

“Sosem kételkedtem, és azonnal döntöttem a visszavágóról. Igazság szerint nagyon örülök neki. Élvezem a színpadot, és jó atlétának lenni. Tudom, hogy ez nem fog örökké tartani, de jelenleg imádom amit csinálok, és szeretem, hogy kihívó vagyok” – folytatta Klicskó.

Az őszi mérkőzésen az ukrán ökölvívó nem tudott mit kezdeni Fury-val, de a 40 éves ukrán fogadkozik, hogy a manchesteri meccs egészen más lesz. “Egyszerűen nem voltam ott fejben, ilyen egyszerű. A testem a ringben volt, de én nem. Nem eresztettem el az ütéseimet. Más érzés éveken át megvédeni az övedet, és küzdeni érte. Megváltozott a hozzáállásom a vereség után. Boldogabb vagyok, és van esélyem a visszavágásra. Felszabadult vagyok, és kisebb rajtam a nyomás. Egy nagyon élvezhető bokszmeccs lesz nekem és a nézőknek egyaránt. Ki fogom ütni Tyson Fury-t” – zárta magabiztosan a 64-4-es mérleggel rendelkező nehézsúlyú bokszoló.

Július 9-én persze kiderül, hogy képes-e még Klicskó visszakapaszkodni a csúcsra, vagy Tyson Fury vélhetően utolsó meccsén sem talál majd legyőzőre, és veretlenül fejezheti be rövid, de annál botrányosabb pályafutását.

forrás_Sportzona.hu