Baloga vagyona a téma


Viktor Baloga reagált Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzójának vádaskodásaira, mely szerint a Régiók Pártjának titkos számláin lévő kétmilliárd dollárból egymilliárdot a hatalomátvételért cserébe Viktor Juscsenko, ukrán ex elnök és hivatalának két akkori vezetője Viktor Baloga és Vira Uljancsenko osztozott.

„Nem tudom komolyan venni egy olyan ember szavait, aki a megbuktatott Régiók Pártja utószervezetének tartott Ellenzéki Blokk-kal közreműködve alakított többséget a megyei tanácsban és nem titkolja a kapcsolatát Vitalij Homutinnikkal és pártjával a Vidrodzsennyával. Parlamenti képviselőként levelet írok a Nemzeti Korrupcióellenes Bizottságnak, amiben azt követelem, hogy kezdeményezzenek nyomozást a kormányzó vádjai alapján. Akkor majd tanúskodjon és meséljen arról, hogy miről is tud és miért hallgatott ennyi éven át. Mivel az egyik korábbi elnökről is szó van, ezért ennek az ügynek prioritást kell élveznie”

– reagált Viktor Baloga a megyei közigazgatás elnökének szavaira, hozzátéve, hogy Moszkal egy bohóc, aki hangzatos bejelentésekkel csinál magának karriert.

A Novini Zakarpattya külön megemlíti, hogy vagyonának megmentése érdekében Baloga 2011-ben elvált feleségétől, akivel azóta élettársi kapcsolatban élnek. A volt feleség 2015-ben összesen 11 936 544 hrivnyát keresett és számos vállalatban szerzett érdekeltséget. A Baloga család hat luxus autót bérel, amelyek összértéke közel 13 millió hrivnya. A családnak hét összesen 19079 négyzetméternyi földterülete van. A képviselőnek személyesen két földterülete, egy 123,4 négyzetméteres lakása, valamint egy nyaralója van. Bevallása szerint csak a képviselői fizetéséből él.

A Novini Zakarpattya információja alapján a svájci SLB bank befagyasztotta Baloga 400 millió eurós számláját, mivel nem tud elszámolni a pénz eredetével. Érdekesség az, hogy a bankot az oroszok irányítják és Baloga állítólag többször is repült Moszvába Budapesten keresztül, hogy egyetértésre jusson Moszkvával. Baloga állítólag a 112 TV-csatornának is bevallotta moszkvai utazását. Az oldal azt is megemlíti, hogy Moszkal kormányzó korábbi információi szerint a német vámosok elfogták Viktor Balogát egy deklarálatlan banki csekkel 125 millió euróról.