Helyreigazítás helyett újabb hazugságok


Óriási vihart kavart a Feszty-körkép Alapítvány június 3-án a vereckei hágóra tervezett emlékünnepsége.

A botrányt a nacionalista nézeteiről ismert Zakarpattya Online generálta azzal, hogy hamisan azt állította, a Jobbik szervezi az egészet, s a rendezvény célja a vidék életének destabilizálása. A történtek miatt az Ukrán Nemzetbiztonsági Hivatal (SZBU) meghurcolta Kovács Dezsőt, az említett magyarországi parlamenti párt helyi aktivistáját is, noha neki semmi köze sincs a szombati rendezvényhez.

A valódi szervező, a Feszty-körkép Alapítvány is megjelentetett egy közleményt, amiben leírják, hogy a zakarpattya.net.ua értesülései nem igazak, a Jobbiknak valóban semmi köze az egészhez. Az alapítvány egyúttal elhatárolódott a párttól, s helyreigazítás közlésére szólította fel a szóban forgó ukrán hírportált.

Az internetes kiadvány szerkesztői azonban sajátos módját választották a helyreigazítási kérelemnek.

Azt írták, őket nem érdekli a Feszty-körkép Alapítvány és annak magyarázkodása. Őket csak a revizionista rendezvény érdekli, s továbbra is úgy gondolják, radikális jellegű provokáció készül a Vereckei-hágón, amit szerintük a magyar média híradásai és a Facebook-on tapasztalható reakciók is alátámasztanak. Annak viszont örülnek, hogy az alapítvány elhatárolódik a valódi szervezőktől, s minden más szereplőnek is ezt tanácsolják.

A portál minden sajtóetikai normát felrúgó reakciója egészen megdöbbentő. Nem veszik figyelembe a valós tényeket, kizárólag a saját agyszüleményüket erőltetik rá az olvasóikra, és ezáltal saját maguk provokálnak és szítják az ellenségeskedést…

A témában eddigi híreinket IDE kattintva találja.