A rendőrség távolította el a székely lobogót Csíkszereda főteréről


Csíkszereda főterén felvonták a székely zászlót, majd a rendőrség csendőri erősítés mellett eltávolította a lobogót, majd Tőke Ervint, a zászlófelvonás kezdeményezőjét, a Néppárt csíkszeredai polgármesterjelöltjét bekísérte a rendőrségre. A jelenlévő tömeg hangos nemtetszésének adott hangot, amint az elnyomó hatalom kézi vezérelt rendőrsége eltávolította a székelység lobogóját.

Tőke Ervin pénteken nagyobb tömeg jelenlétében a Szabadság téren, hangos taps kíséretében vonta fel a székely lobogót, majd a rendőrség felszólítása ellenére sem vonta azt be, mint fogalmazott érvényes építkezési engedélye van, ezért nem vonja be a zászlót.

Már a zászló felvonása előtt érezhető volt a rendőri , csendőri és titkosszolgálati jelenlét. Mindenkit lefilmeztek a téren még egy iskolás csoportot is, akik a nemrég felavatott Márton Áron szoborcsoportot tekintették meg.

Hihetetlen! Leszedték a rendőrök a Tőke Ervin által, Csíkszereda főterére felhúzott székely zászlót, majd bekísérték a Néppártos polgármesterjelöltet a rendőrségre.

Közzétette: Székelyföld.ma – 2016. június 3.

Miután a rendőrség emberei levették a székely zászlót el is kobozta azt. Mikor a levont zászlóval elvonultak a tömeg „Tolvajok” bekiabálással és pfujolással fejezte ki felháborodását.

forrás_Szekelyfold.ma