117 holttestet emeltek ki a líbiai partoknál


Folytatódtak szombatra virradóra a mentési műveletek a görögországi Kréta déli részén, Líbia partjainál viszont 117-re emelkedett a tengerből kihalászott holttestek száma.

A görög hatóságok pénteken jelentették, hogy Kréta közelében elsüllyedt egy Egyiptomból indult hajó, amelyen a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint legalább 700 ember tartózkodott. A legutóbbi információk szerint eddig legalább tíz ember tetemét találták meg a habokban, miközben 339 embert sikerült élve kimenteni a tengerből. A hatóságok ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy több száz embernek még nincs nyoma.

A mentésben és az eltűntek keresésében szombatra virradóra a görög parti őrség két járőrhajója, két repülőgép és egy helikopter vesz részt, szerencsére az erős szél ellenére az enyhe időjárás is segítségükre van.A hatóságok csütörtökön találták meg a huszonöt méter hosszú, felborult hajót, amely valószínűleg szerdán vágott neki a Földközi-tengernek.

Az újabb jelentések szerint az éjjel már 117 holttestet emeltek ki a tengerből Líbia északnyugati partjainál, Zuára város közelében, ahol felborult egy migránsokat szállító hajó. Korábbi értesülések szerint a hajón tartózkodók nagy része fekete afrikai volt. A halottak többsége nő, hat gyermek is életét vesztette a hajótörés során.

mti