Terroristát fogtak az ukrán határon – Vérbe borította volna a franciaországi Eb-t


Franciaországban tervezett támadáshoz fegyvereket és robbanószereket szállító francia állampolgárt tartóztattak le az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határon.

Az M6 francia tévécsatorna szerint a 25 éves férfi autójában egyebek közt rakétavetőket, Kalasnyikov gépkarabélyokat és 100 kilogrammnyi robbanószert találtak az ukrán hatóságok. Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője megerősítette a letartóztatást, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonban nem nyilatkozott az értesüléssel kapcsolatban – írja az MTI.  Az M6 közlése szerint


a férfi a fegyvereket egy tervezett támadáshoz szállította volna Franciaországba.

A férfi bevallotta, hogy Párizsban akart merényletet elkövetni, a francia hatóságok kérvényezték a férfi kiadását. Franciaországban napokon belül megkezdődik a futball Európa-bajnokság.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Az Egyesült Államok kedden figyelmeztette állampolgárait terrortámadások lehetőségére Európában, amelyek a Franciaországban tartandó futball-esemény helyszíneit is célba vehetik.

Az európai hatóságok riadókészültségben vannak azóta, hogy tavaly novemberben 130 ember vesztette életét a párizsi vérengzésekben, illetve 32 embert öltek meg terroristák a Brüsszelben végrehajtott márciusi kettős terrortámadásban.

 

mti