Egymásba rohant két vonat Belgiumban: 3 ember meghalt


Tehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel, a súlyos balesetnek három halálos áldozata van, de a hatóságok újabb tájékoztatása szerint csak kilenc embert kellett különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba szállítani – jelentette hajnalban a belga média.

A kórházba vitt sérültek közül néhánynak az állapota életveszélyes.

További 27 embert viszont csak könnyebb sérülésekkel kellett kezelni, és többségük azóta haza is térhetett – közölték az illetékes hatóságok egy hajnali sajtótájékoztatón.

A belga média az éjjel közel negyven sérültről számolt be a baleset helyszíneként megjelölt vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse település polgármesterére hivatkozva. Az újabb sajtótájékoztatón Francis Dejon polgármester visszavonta azt a korábbi megjegyzését, hogy az áldozatok száma még vélhetően nőni fog.

Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után bekövetkezett vonatbalesethez.
Dejon hajnalban annyit erősített meg, hogy a személyvonat mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele az ugyanazon a sínen előtte haladó tehervonatba.
Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott.
A baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, a hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben.

mti