Moszkvai irodát nyitott az MVM


A villamos cég irodája a magyar nagykövetség kulturális intézetében kapott helyett. Hamarosan Brüsszelben és Pozsonyban is nyitnak – ígérik.

Az MVM Csoport külképviseleti irodát nyitott hétfőn Moszkvában, a magyarázat szerint azért, hogy az orosz kormányzati és gazdasági szereplőkkel szorosabb kapcsolatot tarthassanak. Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, bízik benne, a keleti nyitással is összhangban az iroda “hozzá fog járulni az orosz-magyar gazdasági és energetikai kapcsolatok további erősödéséhez”.

A moszkvai kirendeltség megnyitása illeszkedik a vállalatcsoport napokban bemutatott új, középtávú stratégiájába, “amely kiemelt célként kezeli az új piacokra való belépést, a regionális szerepvállalás és a nemzetközi jelenlét erősítését”. Ezekkel a törekvésekkel összhangban az MVM Csoport a következő hónapban megnyitja brüsszeli és pozsonyi külképviseleti irodáját is – jelezték.

A moszkvai külképviseleti iroda, amelynek révén lehetőség nyílik az MVM Csoport leányvállalatai és az orosz partnerek közötti közvetlen kapcsolattartásra, a magyar nagykövetség kulturális intézetének épületében kapott helyet.

Az iroda megnyitóján az orosz és a magyar gazdasági élet szereplőit köszöntötte Balla János, Magyarország moszkvai nagykövete, Csutora Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti nyitásért felelős helyettes államtitkára és Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős helyettes államtitkára is.

Az ünnepségen az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és több leányvállalatának felsővezetése mellett jelen volt Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke, megjelentek a Roszatom, és az Inter RAO orosz energetikai óriáscégek vezetői, valamint orosz kormányzati szereplők, külföldi diplomaták és az Oroszországban aktív magyar cégek helyi képviselői is.

mti