Rendőrségi hírek Kárpátaljáról


Halálos baleset történt június 7-re virradóra a Perecsenyi járásban Poroskő (Poroskove) település mellett.

Egy menetrend szerinti Bohdan autóbusz elütött egy gyalogost, aki belehalt a sérülésekbe. A rendőrséget az autóbusz sofőrje értesítette. A gyalogos nagyjából 60-70 év közötti lehetett. A személyazonosságát még nem állapították meg.Az autóbuszt a rendőrség telepére szállították.


Ungváron egy 23 éves ungvári nő az egyik szupermarket parkolójában tolatva nem vett észre két gyermeket és rájuk hajtott. Az egyik kislány édesapja hívta ki a rendőröket. A két tízéves kislányt kórházba szállították, de miután megvizsgálták és ellátták őket hazamehettek. A balesetet okozó Hyundai gépkocsit a rendőrség telepére szállították. A sofőr nem fogyasztott alkoholt és valószínűleg csak figyelmetlen volt.


A Huszti járásban található Gernyés (Kopasnyeve) településen egy 11. osztályba járó fiú lelőtt egy 10. osztályos társát. A rendőrséget a kórházból értesítették. A rendőrök megállapították, egy egy pneumatikus fegyverből adták le a lövést, amit az idősebb fiú apjától vett el. A sérült gyereket a munkácsi gyermekkórházba kellett szállítani, az orvosok szerint súlyosak a sérülései de nincs életveszélyben. A rendőrség lefoglalta a 4,5 mm-es kaliberű puskát.


Hétfőtől Kárpátalja teljes területéről hívható a rendőrség 102-es ungvári Hívásfogadó Központja. Sztepan Dovhun a megyei belügyi főosztály megbízott vezetője az újdonságok mellett kiemelte, hogy a hívásfogadó operátorok a jövőben az ukrán nyelv mellett magyarul és angolul is tudják majd fogadni a bejelentéseket.