Új adóval emelnék az üzemanyagok árát


Újabb adónemet építhetnek be az üzemanyagok árába Ukrajnában.

Arról van szó, hogy az állam létre akar hozni egy kőolaj tartalékalapot, indításképp 2 millió tonna nyersolajat szeretnének készletezni stratégiai megfontolásból. Az elképzelés valóra váltását 2017-től tervezik – közölték ukrán ujságok.

A bökkenő csak az, hogy mindezt az állampolgárok pénzéből akarják megvalósítani. Éspedig úgy, hogy literenként 40 kopijkás adóval terhelnék meg a már így is nagyon drága üzemanyagok árát. A benzin és a dízel árának a felét már most is az adók képezik, ez az arány pedig így csak tovább nőhet.
Szerhij Kujun és Andrij Zemlinszkij elemzők magát az ötletet jónak tartják, de azt már kevésbé, hogy ennek kivitelezését az emberek megkopasztásának útján akarják véghezvinni.

[plain] Arra is figyelmeztetnek, hogy korábban már beépítették a benzin árába az útadót, de útjaink állapotát elnézve ennek semmi eredménye sincs, nem tudni, hová megy el a pénz.[/plain]

Félő, hogy most is ez történne, figyelmeztetnek.

Arról már nem beszélve, hogy most a fogyasztók összeadnák a tartalékalap létrehozásához szükséges összeget, s aztán ebből vásárolnának újra, azaz kétszer fizetnék voltaképpen ugyanazért…