Az oroszok nem sietnek visszatérni az Európai Tanács Parlamenti Közgyűlésére


Az Európai Tanács Parlamenti Közgyűlésére Oroszország mindaddig nem akar visszatérni, amíg annak tagjai az oroszellenes szankciókra vannak hangolva.

Erről Alekszej Puskov, az orosz parlament nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának vezetője nyilatkozott a finn parlamenti képviselőkkel való találkozója után. Puskov megjegyezte, hogy Oroszország csak válaszlépésként fogadta el a szankciókat, amit a nyugati szankciók, korlátozások váltottak ki.

„Nem mondhatom, hogy nagyon szenvednénk attól, hogy nem vagyunk jelen Európai Tanács Parlamenti Közgyűlésében. Mi nem sietünk visszatérni”

mondta Puskov.

Oroszország hiánya a közgyűlésből lehetőséget ad a Nyugatnak arra, hogy jól átgondolják szüksége van-e egyáltalán arra, hogy Oroszország részt vegyen abban és képviseltesse magát. Mellesleg Oroszország részvétele a tanácsban nem ingyenes. Valentina Matvienko február 26-án bejelentette, hogy 2016-ban a részvételi díj harmadát fizették be, közel tízmillió eurót. Ebből kifolyólag Oroszország évente 30 millió eurót fizet, csakhogy képviseltesse magát egy olyan szervben, ahol nincs döntő szava.