Foci Eb: Payet álomgólja megmentette a franciákat


Az egyik legnagyobb esélyesnek tartott házigazda francia csapat hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte a román válogatottat a labdarúgó Európa-bajnokság pénteki nyitómérkőzésén.

Hatalmas román helyzettel és Lloris védésével kezdődött a mérkőzés, de nem kellett sokat várni a válaszra sem, a franciák hamar átvették az irányítást és Griezmann negyedóra elteltével a kapufát találta el fejjel. Az első 15 perc hazai rohamai után kissé “leült” a meccs, s bár ezután is náluk volt többet a labda, de ebben a periódusban korántsem játszottak olyan lendületesen és veszélyesen, mint a találkozó elején. A szünet előtti percekben ismét nagyobb nyomás nehezedett a román kapura, ugyanakkor gól nem született.

A második félidő az első mintájára kezdődött, azaz hatalmas román helyzet maradt ki pár perccel a kezdés után: Stancu teljesen üresen lőhetett kapura a büntetőterületen belülről, de célt tévesztett. Ezt követően fokozatosan fölénybe került a francia csapat, amely megint kidolgozott néhány lehetőséget. Eleinte Tatarusanu is állta a rohamokat, mígnem egy hibáját kihasználva Giroud megszerezte az Eb első gólját. Ezután is a franciák irányítottak, de váratlanul büntetőhöz jutottak a románok, amiből be is találtak. Az egyenlítést követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a francia válogatott, de a román védelmen sokáig nem talált rést. Amikor már úgy tűnt, hogy meg kell elégednie az egy ponttal, Payet kilőtte a jobb felső sarkot, ezzel megszerezte csapatának a három pontot.

Az A csoport másik első fordulós találkozóját, az albán-svájci találkozót szombaton 15 órától rendezik Lensban.

Forrás: MTI