Foci Eb: Vereséggel rajtoltak az ukránok


         A világbajnok német válogatott 2-0-ra legyőzte az ukrán csapatot Lille-ben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában.

A vasárnap esti találkozó több periódusában is fölényben játszott a Nationalelf, ám helyzetek adódtak az első félidőben sokszor látványosan játszó ukrán együttes előtt is.

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, Mustafi gólja után viszont támadóbb felfogásra váltottak a csapatok, mindkét kapusnak be kellett mutatnia egy-egy bravúrt: Manuel Neuernek egy szöglet után Jevhen Hacseridi fejesénél, míg Andrij Pjatovnak Sami Khedira ziccerénél. A védő Jérome Boateng a 37. percben a gólvonalról mentett nagyot, így a szünetre egygólos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe Joachim Löw együttese.

A szünet után visszaesett a tempó, a korábbihoz hasonló nagy helyzetek nem adódtak, bár Khedira és Thomas Müller távoli lövésénél szépen védett Pjatov, majd a hajrában a ziccerben kiugró Mesut Özil elől is tisztázni tudott. A végeredményt végül a csereként beállt Schweinsteiger biztosította be a 92. percben, 116. válogatottbeli fellépésén két percre volt szüksége 24. góljának megszerzéséhez.

A csoport másik első fordulós mérkőzésén – a nap során korábban – a lengyelek 1-0-ra legyőzték az északíreket- írta az MTI.

Összecsaptak az ukrán és a német szurkolók Lille-ben (videó)

Lille-ben az esti Németország-Ukrajna labdarúgó Eb-csoportmeccs előtt a szurkolók összecsaptak. Bár voltak jelen rendőrök, de úgy tűnik, hogy nem jutott mindenhova…