Négy futballhuligán kritikus állapotban


Összesen 35 ember sebesült meg Marseille-ben, ahol orosz és angol szurkolók csaptak össze. Többségük már elhagyhatta a kórházat, négy ember állapota azonban kritikus – írta az Origo.

A helyi La Provence című lap beszámolója szerint vasárnapra már kevesen maradtak kórházban a sebesült szurkoló közül. A jelentésről beszámoló Sputniknews emlékeztetett, hogy a rendőrség könnygázt vetett be a verekedők megfékezésére. A BBC jelentése szerint több brit is kórházba kerül, egyikük állapota súlyos; ő még a korábbi összecsapásokban sebesült meg, amelyek már csütörtökön megkezdődtek a két tábor között.

Julian King, Nagy-Britannia párizsi nagykövete a Twitteren számolt be arról, hogy a szombat éjszakát is kórházban töltötte több angol szurkoló.

A francia rendőrök beszámolója szerint egy angolt ők élesztettek újra – ő az egyike a kritikus állapotban lévőknek.

Összecsapások voltak Nizzában is a rendőrök, valamint az északír és lengyel szurkolók között, itt hatan sebesültek meg.

Top-24

Egyre nagyobb a baj a Lemberg környéki szeméttároló körül. Andrij Szadovij lembergi polgármester az államfőhöz és a miniszterelnökhöz fordult azzal a kéréssel, hogy hirdessenek rendkívüli ökológiai vészhelyzetet a nyugat-ukrajnai megyeszékhelyen és a… Június kilencedikén az illetékes hatóságok megkezdték a Kárpátalján, pontosabban a Bátyúban és Csapon veszteglő 169 vagonnyi fa átvizsgálását.