Sevcsenko szerint verhetők a németek


A világbajnok német labdarúgó-válogatott vasárnap az ukránok ellen mutatkozik be a franciaországi Európa-bajnokságon.

Joachim Löw, a 132. mérkőzésére készülő szövetségi kapitány együttesének gerincét továbbra is a két évvel ezelőtt Brazíliában győztes csapat adja. Ezt jól mutatja, hogy Németország utolsó felkészülési mérkőzésén, Gelsenkirchenben a magyarok ellen (2-0) a kezdő tizenegyben kilenc világbajnok kapott helyet.

Az 56 éves szakember egyetlen gondja, hogy a védelem vezére,
Mats Hummels sérüléssel küszködik,

és egyelőre még külön edz társaitól, míg a helyére korábban jó eséllyel pályázó Antonio Rüdiger kedden térdszalagszakadást szenvedett a válogatott edzésén, ezért vészmegoldásként Jonathan Tah került a keretbe.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, eddigi öt találkozójukból kettőt nyert a német válogatott, három pedig döntetlennel végződött.

A 2012-ben társrendező ukránok először jutottak ki selejtezőből egy Eb-re, és játékuk főként az otthon szereplőkre épül:
a 23-as keretben csak öt légiós található,
a bajnok Dinamo Kijev csapatát öt, a bajnoki ezüstérmes, Európa Liga-elődöntős Sahtar Donyecket hét labdarúgó képviseli. A csapat egyáltalán nem tekinti lefutottnak a németek elleni meccset, amint az aranylabdás Andrij Sevcsenko is hangsúlyozta, aki jelenleg másodedzőként segíti az együttest:

“A németek a világbajnokok és jó csapatot alkotnak. De akkor is van esélyünk.”

A C csoport 1. fordulójának programja:
vasárnap:
Lengyelország – Észak-Írország, Nizza 18.00
Németország-Ukrajna, Lille 21.00

A D csoport 1. fordulójának programja:
vasárnap:
Törökország-Horvátország, Párizs 15.00

hétfő:
Spanyolország-Csehország, Toulouse 15.00

mti

Der Spiegel: a Donyec-medencéből kezd kiáramlani a fegyver

Az ukrán katonák és rendőrök egyre újabb fegyverlerakatokra bukkannak, a szomszédos oroszországi megyében pedig nőtt a fegyveres bűncselekmények száma – írja Dzerkalo Tizsnya ukrán lapra hivatkozva a Kárpátalja hetilap. E hét elején az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) bejelentette, hogy őrizetbe vettek egy francia állampolgárt, aki terrorcselekmények sorát készült elkövetni a labdarúgó Európa-bajnokság idején.