Elképesztő fizetések Ukrajnában


Az Ukrán Választás elnevezésű politikai mozgalom vezetője szerint csak azokról gondoskodik az állam, akik a hatalom közelében vannak, az egyszerű nép pedig kínlódik.

Tűrhetetlennek tartja, hogy miközben a családok képtelenek fizetni a rezsidíjakat, a nyugdíjasoknak nem telik az alapvető élelmiszerekre sem, addig vannak, akik elképesztő összegeket keresnek – írja a Korrespondent.

[plain]Példaként hozta fel Oleg Prohorenkót, az Ukrgazdobicsa vezetőjét, aki havi egymillió hrivnyát kap, vagy a brit Mark Rollinz-t, aki az Ukrnafta élén 41,6 ezer dollárt tesz zsebre havonta, és bónuszként az állami vállalat éves nyereségének a két százalékát is hazaviheti. Elképesztő fizetése van az Ukrzaliznicja vezérének is, 125 ezer dollárt kap havonta, míg az Ukrposta elöljárója ennek a felét.[/plain]

Medvedcsuk szerint az Euromajdan céljai közül, miszerint

„európai életszínvonalat” az ukránoknak, csak a hatalmi elit tagjaira vált érvényessé, míg az emberek „afrikai körülmények” között nyomorognak.

És ezek után van bőr az arcukon azzal dicsekedni, hogy 100-150 hrivnyával megemelték a fizetéseket, nyugdíjakat – állapítja meg a politikus.

Grojszman nagyon nagyot mondott

Volodimir Grojszman kicsit elrugaszkodott a valóságtól, s azt találta mondani, hogy országa 10 év múlva az Európai Unió teljes jogú tagja lesz – írta a Korrespondent. Az ukrán miniszterelnök ezt egy üzleti fórumon jelentette ki Kijevben, ahol svéd üzletemberekkel találkozott.