Grojszman nagyon nagyot mondott


Volodimir Grojszman kicsit elrugaszkodott a valóságtól, s azt találta mondani, hogy országa 10 év múlva az Európai Unió teljes jogú tagja lesz – írta a Korrespondent.

Az ukrán miniszterelnök ezt egy üzleti fórumon jelentette ki Kijevben, ahol svéd üzletemberekkel találkozott. Nyomatékosította, Kijev számára csakis az európai integráció az egyetlen járható út, s biztos abban, már 10 év múlva a nagy európai család tagja lesz Ukrajna is.

Kitért arra is, hogy személyesen fogja védeni a külföldi beruházók érdekeit, mert országának nagy szüksége van a külföldről érkező invesztíciókra.

Grojszman túlságosan is nagy bizakodása sok más mellett azért is megmosolyogtató, mer Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke idén tavasszal leszögezte, Ukrajna az elkövetkező 20-25 évben aligha lesz még az EU tagja. A sok-sok ígérgetés ellenére még csak a vízummentességet sem kapta meg…

Juncker: Ukrajna 25 évig még nem lesz az EU tagja

Ukrajnának nem kell számítania a NATO és az Európai Uniós tagságra sem. Erről az Európai Bizottság vezetője, Jean-Claude Juncker nyilatkozott. Az európai politikus bejelentését az Europe Online-Magazine publikálta. „ Ukrajna még legalább 20-25 éven át képtelen lesz az Európai Unió tagjává válnia, de ugyanez vonatkozik a NATO tagságára is” – mondta Juncker.