Moszkal ismét nekiment Juscsenkónak


Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó tovább folytatta a Viktor Juscsenko ukrán ex elnök elleni lejárató kampányát.

A politikus saját honlapján osztott meg egy dokumentumot, ami arról tanúskodik, hogy még 1994-ben furcsa körülmények között ejtettek egy bűnügyet Viktor Juscsenko ellen. Ukrajna későbbi elnöke akkor az Ukrajna Bank igazgatótanácsának alelnökeként dolgozott, s közvetlen részese volt egy olyan pénzügyi akciónak, ami súlyos veszteséget okozott az államnak. Az ügyben akkor nyomozás indult, de később mégis ejtették az ügyet. Moszkal szerint ez azért is fura, mert még az amerikai szövetségi nyomozóiroda is vizsgálódott az ügyben, s megállapította a pénzintézet vezetőinek a felelősségét – írja a Pravda ukrán portál.

A kormányzó most Jurij Lucenko főügyészhez fordult, hogy vegyék elő ismét azt az ügyet.

Moszkal az elmúlt hetekben folyamatosan támadja Juscsenkót. Azzal vádolta meg, hogy Viktor Janukovicsék 1 milliárd dollárral vesztegették meg őt és titkárságának kárpátaljai vezetőjét, Viktor Balogát, hogy átjátsszák a kezére az államfői posztot.

Baloga vagyona a téma

Viktor Baloga reagált Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzójának vádaskodásaira, mely szerint a Régiók Pártjának titkos számláin lévő kétmilliárd dollárból egymilliárdot a hatalomátvételért cserébe Viktor Juscsenko, ukrán ex elnök és hivatalának két akkori vezetője Viktor Baloga és Vira Uljancsenko osztozott.