Tarthatatlan a helyzet, ezért alkoholtilalmat rendeltek el a foci EB-n


Alkohol tilalmat rendeltek el Franciaországban azokban a városokban, ahol mérkőzések zajlanak. A meccs előtt és után a stadionok környékén és a szurkolói zónában tilos alkoholt árulni.

Úgy tűnik minden nap történik egy összecsapás Franciaországban a foci EB-n. Vasárnap 50 német szurkoló ment neki ukránok egy csoportjának Lille-ben. A francia rendőrség gyorsan közbeavatkozott, de így is 2 ember megsérült. A legdurvább összecsapás eddig Marseille-ben volt június 9-én, akkor orosz drukkerek rontottak neki az angoloknak. A rendbontások miatt a francia kormány úgy döntött, hogy alkoholtilalmat rendel el.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azt mondta, a marseille-i események elfogadhatatlanok. Elfogadhatatlan a hatóságoknak, elfogadhatatlan a társadalom számára és elfogadhatatlan a futball szerelmeseinek. Ezért minden szükséges intézkedést meg kell tenni azért, hogy betiltsák az alkohol értékesítését és fogyasztását a meccs napján és azokon a napokon amikor a szurkolói zónák nyitva vannak – írja a Faktor.