A Jobb Szektor elfoglalt egy templomot


Már nem először támadják ukrán nacionalisták a Moszkvai Ortodox Egyház templomait, azt követelve, hogy azokat adják át a Kijevi Ortodox Egyháznak.

Június tizedikén Ternopil megye Koloszava településén a kijevi egyház hívei a Jobb Szektor támogatásával együtt elfoglalt egy újabb moszkvai irányítás alatt álló templomot. Aznap reggel nagyjából 50 fiatal egyenruhás jelent meg, akik körbevették az épületet és nem engedték be a híveket – adta hírül a 7dniv.info.

Később a településen kisebbségben lévő kijevi egyház hívei is csatlakoztak a templom blokádjához. A helyszínre rendőrök is érkeztek, de nem avatkoztak be a templom elfoglalásába. A hívők a médián keresztül kérték a kormányt, hogy védjék meg az alkotmányban is rögzített szabad vallásgyakorláshoz való jogukat.

Az ENSZ-nek nem tetszenek a félkatonai szervezetek

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) nyilvánosságra hozott egy jelentést, amiben élesen kritizálják az ukrán önkéntes hadtesteket. A beszámolót egy szeptemberi ukrajnai látogatás alapján készítették. A jelentést már egy hónappal ezelőtt publikálták, de az ENSZ képviselete csak most küldte azt el a médiának.