Orosz huligánokra vadásznak a francia Riviérán


A francia rendőrség razziát kezdett orosz huligánok begyűjtésére a Riviérán kedden délelőtt.

A Cannes-hoz közel eső Mandelieu-ben 29 olyan orosz szurkolót azonosítottak, aki részt vett a marseille-i erőszakhullámban, angol drukkerekkel, illetve francia rendfenntartókkal csapott össze a labdarúgó Európa-bajnokság első napjaiban. Hétfőn tíz szurkolónak kellett bíróság elé állnia azok közül, akik a szombati angol-orosz csoportmérkőzés előtt randalíroztak és verekedtek Marseille-ben, de a rendőröknek a 150 orosz huligán közül egyet sem sikerült előállítaniuk. Az első két angol szurkolót két, illetve három hónap szabadságvesztésre ítélték, és két évre kiutasították Franciaországból.

Csütörtök óta húsz embert állítottak elő a dél-franciaországi városban, közülük hat brit, egy osztrák és három francia állampolgár áll bíróság elé a rendőrök és a többi szurkoló elleni erőszak miatt.

A francia különleges erők akadályt állítottak az orosz szurkolóknak, akik Lille városba akartak utazni az orosz-szlovák meccsre. Az oroszok a konzulátus segítségét kérték, akik megjegyezték, hogy hozzájuk a francia hatóságok részéről senki sem intézett semmilyen hivatalos kérést a konzulátushoz – írta az Unian.

mti/KH