Reagáltak az angolok az Eb-kizárással fenyegetésre


Az Angol Labdarúgó Szövetség komolyan együttműködik a francia hatóságokkal, hogy lehetőleg több szurkolói rendbontás ne történjen az Európa-bajnokság alatt. Az európai szövetség az angolokat és az oroszokat fenyegette meg kizárással, ha folytatódnak a huligánok harcai.

Greg Dyke, az FA elnöke hangsúlyozta, üdvözli, hogy alkoholtilalmat vezetnek be a rendező városban, ugyanakkor aggodalmának adott hangot, hogy a marseille-i erőszakhullámban résztvevő 150 orosz huligánt nem sikerült elfogni, és ezt a problémát a francia ügyészség is elismerte. Dyke kiemelte azt is, hogy az FA együttműködik a francia hatóságokkal és rendszeresen kommunikál szurkolóival.

Az angolok és az oroszok szombaton 1-1-et játszottak Marseille-ben. A két tábor már csütörtök este óta hol egymással, hol a helyi rendfenntartókkal csapott össze, és a mérkőzés után a stadionban, valamint az utcákon folytatódtak a harcok. Többeket már kiutasítottak az országból.

Szerdán az oroszok a szlovákokkal, csütörtökön az angolok a walesiekkel találkoznak. Hétfőn a szlovák-angol és az orosz-walesi mérkőzéssel zárul a B csoport küzdelme.

mti

EURO-2016 – Felfüggesztett kizárással büntetik az orosz csapatot

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága szurkolói viselkedés miatt felfüggesztett kizárással büntette a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottat, az orosz szövetséget pedig 150 ezer eurós büntetéssel megfizetésére kötelezte. “A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek” – áll az UEFA keddi közleményében.